Det börjar bli lättare att handla begagnat!

Vi har nya stolar! Eller ja, det är nya stolar för oss. Vi har flyttat nyligen och kände att vi behövde nya stolar eftersom katterna gått hårt åt sitsarna på de gamla stolarna. 🙂 Jag kikade runt på Pinterest en del och bild-googlade för att få inspiration till vilken typ av stolar som skulle passa bra hos oss, och landade i att stolar i rent trä skulle bli väldigt fint, men att även vita eller svarta stolar skulle blir bra (ni förstår ju vilken sprakande färgskala vi har hemma 😉 ). Respektiven höll med men tyckte att svarta stolar var bäst.

Jag hittade ett par fina stolar i rent trä i en webbshop som jag planerade att köpa. Priset var ca 1 800 kr för två stolar. Hutlöst tyckte respektiven. Efter att ha läst några recensioner om stolarna insåg jag att de nog inte höll den kvaliteten jag hoppades på, så jag la ner planerna på att köpa just de stolarna. Jag letade vidare, och nyupptäckte Blocket där jag köpte ett soffbord förra året. Jag vill gärna göra en större del av mina inköp begagnat men har lite svårt med det. Jag läste någon artikel om att människor generellt har lättare för att köpa begagnat om det man köper inte har varit så nära inpå den tidigare ägaren, vilket alltså gör det svårare att köpa kläder begagnat men lättare att köpa möbler. Känner att jag håller med om detta. Soffbordet var därmed ett bra första steg, och nu var det dags för stol-jakt. Jag hittade fyra svarta stolar för 200 kr! Typiskt nog var jag för sen på bollen och de var redan sålda. Man behöver vara snabb för att fynda på begagnatmarknaden! Jag la in en bevakning på Blocket och hittade sedan vita stolar på lagom avstånd från oss. Tre stycken för 250 kr. Väldigt OK pris (!) jämfört med de stolar jag inledningsvis tänkt köpa för 1 800 kr paret. Stolarna är tyvärr slarvigt målade av den tidigare ägaren men vi har svart snickerifärg över från ett tidigare målningsprojekt och det bör ändå gå hyfsat snabbt och smidigt att slipa lite och sedan måla i den färg vi vill ha (släta ytor, inga pinnar som stolsrygg eller liknande).

Tack Blocket för en bra möjlighet att handla begagnat! Det sparar min (och även säljarens) plånbok, och dessutom miljön (och nej, inlägget är inte sponsrat). Det känns vidare som att det blir lite lättare att handla begagnat för varje köp. Kanske vågar jag mig på begagnatmarknaden nästa gång garderoben behöver uppdateras! Har ni några tips för att fynda begagnat? Vad köper ni begagnat? Hur tänker ni med att köpa begagnade kläder via internet?

Annons

2 reaktioner till “Det börjar bli lättare att handla begagnat!

  1. Det är alltid black friday på begagnatmarknaden! Vi kör Tradera mest för kläder och Blocket + Marketplace för prylar och sådant. Gällande kläder är det bra att ha några märken där man vet sin storlek – då är det enkelt att handla.

    Trevlig helg!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s